واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

عقب نشینی امارات در یمن

نیروهای نزدیک به جدایی طلبان یمنی که پشتیبانی امارات متحده عربی را پشت سر خویش دارند، مواضع‌شان در استان شبوه را به نیروهای وفادار به منصور هادی سپردند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 26
کد خبر: ۲۰۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک ماه از تصرف عدن، پایتخت خودخوانده منصور هادی و دولت تحت امرش توسط جدایی طلبان جنوبی می‌گذرد، با این حال و با گذشت زمان و با وجود پادرمیانی عربستان سعودی، نیروهای تجزیه‌طلب حاضر به تحویل عدن به نیروهای تحت امر هادی نشده‌اند.

 

خروج نیروهای نظامی امارات از یمن در ماه‌های گذشته، تحلیل‌گران را به گمانه‌زنی پیرامون احتمال شکاف میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی در یمن سوق داد. تصرف عدن توسط تجزیه‌طلبان جنوبی که همواره حمایت امارات را پشت سر خویش داشته‌اند بر این گمانه زنی‌ها صحه گذارد.

 

اکنون و با تشدید شکاف و رویارویی میان متحدین سابق، شماری از اعضای شورای همکاری خلیج فارس وساطت کرده و زمینه توافق مقطعی را فراهم آورده‌اند. بر مبنای این توافق، صبح امروز نیروهای جدایی طلب مواضع خود در استان شبوه را به نیروهای وفادار به منصور هادی تحویل دادند.

 

منابع نظامی امروز گفتند، نیروهای دولت مستعفی یمن به سمت منطقه "مفرق الصعید" و منطقه "النقبه" پیشروی کرده و بعد از درگیری‌های محدودی با نیروهای شورای انتقالی جنوب بر این دو منطقه مسلط شدند.

 

یک منبع نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت، ارتش دولت مستعفی بر پادگان "الرمضه" در شهرستان "حبان" در شرق استان شبوه یکی از مهمترین مواضع نیروهای نخبه شبوانیه مورد حمایت امارات مسلط شد.

 

درگیری‌ها میان نیروهای نخبه شبوانی و نیروهای دولت مستعفی به کشته شدن دو تن از نیروهای نخبه شبوانیه و زخمی شدن شش تن دیگر منجر شد.

 

منابع محلی یمنی گفتند، درپی پیشروی نیروهای دولت مستعفی یمن فرماندهی نیروهای اماراتی از مقر خود در بلحاف در استان شبوه عقب نشینی کرد و نیروهای ارتش دولت مستعفی بر عزان دومین شهر بزرگ شبوه و پایگاه‌ها و پادگان‌های وابسته به شورای انتقالی در عزان و دیگر مناطق استان تسلط یافتند.

 

خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد، فرماندهی نیروهای اماراتی از مقر خود در بلحاف در خلیج عدن که در آنجا یک بندر استراتژیک برای صادرات نفت و گاز قرار دارد عقب نشینی کردند. فرماندهی امارات به استان حضرموت در شرق یمن عقب‌نشینی کرد.

 

منابع یمنی به الجزیره گفتند، تیپ اول نیروهای نخبه شبوانیه در تاسیسات بلحاف حمایت خود را از دولت مستعفی و همچنین تیپ ششم نیروهای نخبه شبوانیه حامی شورای انتقالی مستقر در منطقه حراد در صحرای شبوه حمایت خود را از نیروهای دولت مستعفی یمن اعلام کردند.

 

نیروهای شورای انتقالی جنوب روز جمعه نتوانستند به دلیل مقاومت نیروهای دولت مستعفی به شهر عتق مرکز استان شبوه یورش ببرند. نیروهای دولت مستعفی روز شنبه نیز بر پادگان‌های نظامی وابسته به نیروهای مورد حمایت امارات در استان شبوه مسلط شدند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار